---

Skeptisyydestä / Grander-tuotteet

---

Itä-Suomen liikuntaopisto järjesti perinteiset vaihtoehtohoitojen ja -terveydenhuollon messut 7.-8.11.1998. Skepsis ry. oli kutsuttu mukaan, joten tämä oli samalla "tulikaste" meille juuri toimintamme aloittaneille Joensuun skeptikoille. Näytteilleasettajia oli vähemmän kuin edellisvuonna, mutta yhtä omituisia terveyden edistämisen välineitä oli silti kaupan, kristalleista rosen-terapiaan ja aurakuvauksista henkiparannukseen.

Eräs kummallisimmista laitteista oli esiteltävänä ollut "veden energisointikynä". Pirtsakka naisihminen esitteli innolla tätä vimpainta, joka kuuluu Grander-tuotteisiin. Niitä löytyy joka lähtöön aina asuntojen vesijohtoverkkoihin tarkoitetuista suurista säiliöistä messuilla esiteltyyn pieneen energiakynään. Maahantuojana näillä on Kalevi Riikonen, UFOjen kontaktihenkilö ja henkien kanavoija, mikä ei erityisemmin lisännyt luottamusta tuotteisiin.

Sitä ei tehnyt myöskään esittelylehtinen, joka kertoo laitteen toimintaperiaatteen lisäksi ainakin minulle täysin uusia fysiikan tosiasioita:

"Maaplaneetan elämä on sidoksissa veteen. Suurin osa kehostamme on vettä. Tämä olemukseltaan koostuu kahdesta elävästä alkuaineesta, hapesta ja vedystä. Näiden yhdistelmässä virittyvät hienojakoisemmat eetteri-tasot moniulotteisen ja -laatuisen magnetismin avulla."

"Käyttämämme vesi sisältää alkuperäisen informaation ja Elämän Voiman vain osittain. Erilaiset saasteet, vajaatehoinen energia ja vääränlainen veden muisti-informaatio vähentävät jokapäiväiseen olemiseen tarkoitettua, luonnon tarjoamaa, omaa alkuvoimaa."

"Kuinka elinvoimainen käyttämämme vesi on, sitä pirteämpiä olemme ja paremmin voimme."

"Eräät tutkijat ja keksijät ovat onnistuneet kehittelemään kaikkeuden vapaata energiaa käyttäviä tekniikan tuotteita sovellutuksineen. Tällaisia suuria sieluja ovat olleet mm. Nikola Tesla, Viktor Schauberger ja Johann Grander."

"Tavallinen vesi aktivoituu virratessaan tehoenergisoidun veden läheisyydessä. Grander-teknologiassa viritetään veden tarvitsema, luonnon alkuperäinen ja oikea muisti-informaatio energiatasolla uudelleen. Grander-tuotteissa aktivoitu, korkeataajuinen informaatio siirtyy esim. suihkusekoittajaa käytettäessä sen läpi virtaavaan käyttöveteen. Näin informaatio välittyy värähtelemällä suoraan energiatasolta säiliön sisäseinämien läpi."

Energiakynä

Näytillä ja kokeiltavana olleella kuulakärkikynän mallisella metallilieriöllä energisoi kätevästi vettä esim. matkoilla. Käyttöohje on yksinkertainen:

"Hämmennä nopealla pyörivällä liikkeellä viritettävää juomaa 20-30 sekuntia. Anna informaation / energian tasaantua minuutin pari, silloin sen teho on parhaimmillaan."

"Kynän vaikutus on vahvemmillaan juomalasillisessa nestettä, mutta riittää jopa noin litraan vettä tai muuta juomaa."

Kynässä on sisällä pieni säiliö "energisoitua" vettä, joka siis siirtää sekoitettaessa "informaationsa" ulkopuoliseen veteen. Pattereita ei tarvita eikä laite kuulemma kulu. Mitä tämä ihme sitten maksaa? No eipä paljon, vain 420 markkaa.

Hinnan lisäksi muutama muukin seikka herätti ihmetystä. Miten "informaatio" oikeastaan siirtyy metallikuoren läpi? Miksei "informaatio" siirry toisin päin, niin että kynän vedestä tulisi tavallista, elotonta vettä? Miksi laite riittää kerralla "energisoimaan" vain litran vettä, vaikka se ei kulu?

Ystävällinen ja iloinen esittelijä ei osannut oikein kysymyksiini vastata, mutta vakuutti että "kyllä se toimii". Hän oli kokeillut juuri edellisiltana energisointia jalkakylpyyn ja kuulemma sen jälkeen tuntuivat jalat niin kevyiltä, että olo oli kuin lentoon lähdössä. Unikaan ei tahtonut tulla, kun jalat tuntuivat niin ilmavilta.

Harmi, että kynän hinta oli niin tolkuton. Muutamalla kympillä olisin sen kyllä ostanut ihan vain siitä ilosta, että olisin voinut purkaa sen ja katsoa mitä sen sisällä oikein on. Nyt jouduin tyytymään vain tarjottuun energisoituun vesilasilliseen, joka maistui aivan samalta kuin tavallinen vesi. Hankala sanoa, sainko siitä jotakin erityistä energiaa, mutta verrattuna myöhemmin syömääni pizzaan ero oli kyllä selvä - energiakynän tappioksi.

---

| Takaisin |

---

[ Päivitetty viimeksi: 26.1.2004 ] [ Sivujen suunnittelu, toteutus & sisältö: Vesa Tenhunen ]

---